Ankara’da Dijital Markalaşma Ve Sosyal Medya Eğitimi Gerçekleştirildi

Dijital Markalaşma Eğitimi I DME kapsamında bir modül olan “A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi” Ankara’da gerçekleştirildi. Branding Türkiye’nin Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam tarafından verilen eğitimde dijital pazarlamanın önemli bir dinamiği olan sosyal medyaya dair tüm detaylar yer aldı.

Dijital dünyanın marka mecrası mottosuna sahip bütünleşik pazarlama mecrası Branding Türkiye’nin Sahibi Ve Genel Yayın Yönetmeni Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kavramsallaştırılan Dijital Markalaşma, bir eğitim modeli olarak tasarlanarak Dijital Markalaşma Eğitimi I DME adını almıştır.

Dijital Pazarlama Uzmanı ve Marka Danışmanı Mürsel Ferhat Sağlam öncülüğünde Branding Türkiye, tarafından akademik ve sektörel içeriklerle (makale, röportaj, zirve, etkinlik, eğitim, tez, araştırma vs.) desteklenen “Dijital Markalaşma” kavramına dair akademik ve sektörel bilgiyi içeren “Dijital Markalaşma Eğitimi (DME)”nin müfredatında; dijital pazarlama ve marka yönetimi – iletişimi ile ilgili 28+ konu yer almaktadır.

Yılda sadece 2 defa gerçekleştirilen ve sınırlı bir kontenjana sahip olan DME, 13 eğitmen/konuşmacı ile toplamda 350+ saat sürmektedir. DME, özgün bir müfredat barındırmanın yanında lisansüstü program olacak biçimde tescillenmiş ve hazırlanmıştır.

A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi Nedir?

Dijital Markalaşma Eğitimi I DME içerisinde bir modül olarak ayrıca da uygulanabilen “A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi”, Mürsel Ferhat Sağlam tarafından verilmektedir.

35+ saat süren eğitim, dijital markalaşma kavramına dair detaylarla başlıyor. Ardından dijitale dair tüm dinamikleri kavramsal ve pratik olarak içeren “A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi”nin içerisinde sosyal medya pazarlama, sosyal medya iletişimi, sosyal medya içerik üretimi, sosyal medya yönetimi ve sosyal medyada satış olmak üzere sosyal medyaya dair tüm dinamikler yer alıyor.

Dijital Markalaşma Eğitimi I DME’nin bir modülü olan A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi 50’ye yakın uygulama barındırmasının yanı sıra teorik ve pratik bilgiyi bütünleşik olarak içeriyor.

A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi; kamu kurumları kurumsal firmalar, ajanslar tarafından talep ediliyor. Buna ek olarak sosyal medya alanında kariyer planlayan kişiler bu eğitimi birebir yani özel ders olarak da alabilmektedir.

Ankara’da Sosyal Medya Eğitimi

Dijital Markalaşma Eğitimi I DME‘nin bir modülü olan ve Mürsel Ferhat Sağlam’ın eğitmen olduğu A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi, Ankara’da tam hizmet ajansı olarak faaliyet gösteren ve iletişim ile stratejiyi odağına alan MG İletişim Stratejileri Ajansı’nda gerçekleştirildi.

Kendini tanımlarken “Biz reklam yapıyoruz ama bir reklam ajansı değiliz. Biz bir iletişim ajansıyız. Reklamcılık, insanlara ulaşmak için kullandığımız çok sayıda iletişim aracından yalnızca biri. Bizim için önce fikir, sonra yöntem gelir” ifadelerini kullanan MG İletişim Stratejileri Ajansı’nda yapılan A’dan Z’ye Sosyal Medya Eğitimi’ne 10+ kişi katıldı.

Mayıs ayında Ankara’da gerçekleşen ve 10 gün süren eğitimin odağında iletişim ve strateji yer aldı. Sosyal medyaya dair pratik ve teorik bilginin aktarıldığı eğitim boyunca katılımcılara kavramsal bilginin yanında pratiğe yönelik bilgi ve tecrübe aktarımı da yapıldı. Sosyal medya stratejisinin nasıl hazırlanacağı, analiz ve raporlamaya dair ipuçları, sosyal medya yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler başta olmak üzere sosyal medya iletişimi, sosyal medya pazarlaması, sosyal medya yönetimi ve sosyal medya içerik üretimi ile ilgili detaylara yer verildi.

MG İletişim Stratejileri Ajansı I HAKKINDA

Biz reklam yapıyoruz ama bir reklam ajansı değiliz. Biz bir iletişim ajansıyız. Reklamcılık, insanlara ulaşmak için kullandığımız çok sayıda iletişim aracından yalnızca biri. Bizim için önce fikir, sonra yöntem gelir. Bize göre, inanç olmadan kelimeler boş bir yankıdan ibarettir. Sonuç olarak, bizi tanımlayan şey ne yaptığımız değil, neye inandığımızdır.

Biz öykü anlatıcısıyız. En güçlü öykü, doğruyu anlatan öyküdür. Örneğin reklam, hem biz hem de izleyicilerimiz için ustaca kelimelere dökülmüş doğrulardır ve biz doğruları hikâye olarak anlatmanın peşindeyiz.

MG’nin dört temel taşı vardır: İlham, doğruluk, insanlık, topluma hizmet.

Dâhil olduğumuz her projede önce doğruyu ararız, sonra bu doğrudan bir ilham doğururuz. Ardından insani değerleri ve yansımaları uygularız. Son olarak, sosyal sorumluluk felsefesi doğrultusunda üretimlerimizi şekillendirmeye çalışırız.